Informatieve wadlooptochtDuur: 1 uur. Zeehondenkans: ca 90%

Ervaar het wad vanaf onze boot.

Vanuit Harlingen brengt onze schipper jullie naar een zandplaat waar vaak een kolonie zeehonden liggen.

Na vertrek vanaf de SAS steiger varen we de haven uit. We varen langs de pollendam en na 15minuten varen slaan we af en gaan we door een smalle ondiepe geul waarna we vervolgens uitkomen bij de vaste rustplaats van een kolonie zeehonden. We blijven op ruimte afstand om ze niet te verstoren, een verrekijker is aan te raden. We hebben een paar aan boord liggen die u vrij kunt gebruiken.

Stap gemakkelijk aan boord aan de SAS steiger.

De Waddenzee heeft meestal 1,5 tot 2m hoogteverschil per getijde. De SAS steiger is een drijvende steiger met een lange loopbrug. Hier is het voor iedereen altijd gemakkelijk aan boord komen.

Om aan dek te komen moet u twee traptreden nemen, mocht u slecht ter been zijn zullen we u helpen met aan boord komen.

Voor een optimale ervaring willen we jullie graag informeren over de invloed van getijden op onze rondvaarten. Onze tochten zijn afhankelijk van de getijden en er kunnen situaties zijn waarin de omstandigheden niet ideaal zijn voor een vaartocht.

Impact van Getijden:

 • Te Laag Water: Bij extreem laag water kan het zijn dat wegens beperkte diepgang de vaartocht niet kan plaatsvinden. Dit kan resulteren in annulering van de geplande rondvaart.
 • Te Hoog Water: In het geval van uitzonderlijk hoog water zullen de zandbanken nog onder water staan. Dit kan eveneens leiden tot annulering. Vaak gaat een extreem hoge waterstand samen met slechte weersomstandigheden.

Afhankelijkheid van Minimaal Aantal Deelnemers:

 • De geplande tochten zijn afhankelijk van het bereiken van een minimaal aantal deelnemers.
 • Indien het minimumaantal benodigde boekingen niet wordt behaald voor een specifieke tocht, behoudt de organisatie zich het recht voor om de tocht te annuleren.
 • In het geval van annulering vanwege het niet bereiken van het vereiste minimumaantal boekingen, zal de klant de mogelijkheid krijgen om een andere beschikbare datum te kiezen of een volledige restitutie te ontvangen.
20230827_113615

Het schip

 • Gebouwd voor de Waddenzee:
  Ons schip de Fenix is een one-off. Speciaal gebouwd voor de vaak grillige omstandigheden op de Waddenzee. Het waait er vaak en er is veel stroming waardoor de omstandigheden al gauw vrij ruig zijn.
 • Getekend door Trimm Design en gebouwd in Friesland

  Wij hebben het schip laten tekenen door Trimm design, het idee van het ontwerp is ons eigen. Geïnspireerd op verschillende schepen. Zo hebben we maar aan één kant een gangboord, dit is gunstig voor de binnenruimte en bied de schipper en de opvarenden een goede veilige mogelijkheid om zich op het schip te verplaatsen.
 • Scheepsgegevens

Lengte: 13,5m
Motoren: 2 x 300PK OXE (BMW B57)
Gewicht leeg: 7500kg
Gewicht vol: 9500kg
Topsnelheid 50-55 Km p/u
Kruissnelheid: 40-45 Km p/u
Propellers: Powertech 16×16 LFS4

Onze diensten zijn altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. De volgende zijn een beperkende factor: Storm, ijsgang en dichte mist.

Voorwaarden

Het is altijd verstandig om deze voorwaarden voorafgaand aan de reservering zorgvuldig door te nemen om eventuele onduidelijkheden te voorkomen.

1. Reservering en Betaling:

 • Reserveringen zijn onderhevig aan beschikbaarheid en dienen vooraf te worden gemaakt.
 • Betaling dient volledig te geschieden op het moment van reserveren, tenzij anders overeengekomen.

2. Annulering en Restitutie:

 • Bij annulering door de klant:
  • Annulering meer dan 48 uur voor aanvang van de geplande rondvaart resulteert in een volledige restitutie.
  • Annulering binnen 48 uur voor aanvang van de rondvaart geeft geen recht op restitutie, tenzij in geval van uitzonderlijke omstandigheden zoals extreme weersomstandigheden of andere onverwachte situaties naar het oordeel van de kapitein.

3. Veiligheid en Weersomstandigheden:

 • De veiligheid van onze passagiers heeft de hoogste prioriteit. De kapitein behoudt zich het recht voor om een rondvaart te annuleren of te onderbreken vanwege ongunstige weersomstandigheden of andere veiligheidsredenen.
 • Indien de rondvaart geannuleerd wordt vanwege deze redenen, wordt er een alternatieve datum voorgesteld of wordt het bedrag gerestitueerd

4. Risico’s en Verantwoordelijkheid:

 • Deelname aan de rondvaart geschiedt op eigen risico van de passagier.
 • De kapitein en bemanning zijn niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel, verlies of schade aan eigendommen tijdens de rondvaart, tenzij dit direct het gevolg is van nalatigheid van het personeel.

5. Minimale Deelname:

 • De geplande tochten zijn afhankelijk van het bereiken van een minimaal aantal deelnemers.
 • Indien het minimumaantal benodigde boekingen niet wordt behaald voor een specifieke tocht, behoudt de organisatie zich het recht voor om de tocht te annuleren.
 • In het geval van annulering vanwege het niet bereiken van het vereiste minimumaantal boekingen, zal de klant de mogelijkheid krijgen om een andere beschikbare datum te kiezen of een volledige restitutie te ontvangen.

6. Gedragscode aan Boord:

 • Passagiers dienen zich te houden aan de instructies van de bemanning voor een veilige en aangename ervaring aan boord.
 • Alcohol- en drugsgebruik zijn niet toegestaan tijdens de rondvaart.

Parkeren

Parkeer op de Nieuwe Willemshaven

Welkom in Harlingen!

Voor een naadloze start van jouw tocht op de Waddenzee raden we aan te parkeren op de Nieuwe Willemshaven. Op deze locatie is het mogelijk om een dag te parkeren voor een laag tarief, u betaald bij de automaat of d.m.v. een parkeerapp.

Voordelen van Parkeren op de Nieuwe Willemshaven:

 • Betaalbaarheid: Laag tarief voor dagparkeren
 • Goed bereikbaar: Deze parkeerplaats bevindt zich op een steenworp afstand van de SAS-steiger, waardoor je gemakkelijk aan boord kunt gaan van jouw Waddenzee-avontuur.

Routebeschrijving:

Volg simpelweg de aanwijzingen naar de Nieuwe Willemshaven in Harlingen en parkeer jouw voertuig op de aangewezen parkeerplaats. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de SAS-steiger, waar je kunt inschepen voor een onvergetelijke ervaring op de Waddenzee.

We hopen dat deze parkeermogelijkheid je reiscomfort vergroot en wensen je een fantastische tijd aan boord en op de prachtige Waddenzee!