Aanvaring 21 oktober 2022 tussen watertaxi “Stormloper” en snelboot “Tiger”

In de vroege ochtend van vrijdag 21 oktober 2022 vond op de Waddenzee in de buurt van Terschelling een aanvaring plaats met vreselijke gevolgen. Wat er precies gebeurd is, is nog in onderzoek. Aan het onderzoek werken wij uiteraard volledig mee.

Als gevolg van de aanvaring zijn tot ons leedwezen drie personen overleden. Een vierde persoon, een 12-jarige jongen, is nog vermist. Daarnaast zijn enkele mensen gewond geraakt. Ons medeleven gaat uit naar alle nabestaanden en de gewonden en hun familie.

Wij hebben samen met onze aansprakelijkheidsverzekeraar de afspraak gemaakt dat het onderzoek niet in de weg kan en mag staan aan de noodzakelijke hulp die aan de nabestaanden en de gewonden gegeven moet worden. We hebben daarom besloten om gezamenlijk een letselschadeadvocaat aan te stellen die de contacten met de nabestaanden, gewonden en hun belangenbehartigers onderhoudt. Hij zal samen met hen onderzoeken wat er moet gebeuren om de ontstane schade zo snel mogelijk in kaart te brengen. Waar nodig zullen voorschotten op de schadevergoeding betaald worden.

De eerste contacten zijn inmiddels gelegd. De contactpersoon die wij gezamenlijk hebben aangesteld, is Derk-Jan van der Kolk. Zijn contactgegevens zijn:
Derk-Jan van der Kolk
Van Traa Advocaten N. V.
Postbus 21390, 3001 AJ, Rotterdam
Mailadres: kolk@vantraa.nl
Telefoonnummer: OIO – 413 7000